Tuesday, May 12, 2009

Dublin's parks - Phoenix Park


Fotka robená z idúceho auta. Bola som v tomto parku len dvakrát, a druhýkrát takto z rýchlika... Neviem, ale aj keď máme Phoenix park relatívne blízko, je ťažko sa tam dostať. Možno preto, že je taký rozľahlý (a k tomu na okrajoch sú ešte futbalové ihriská). Je to najväčší mestský park na svete. Keď sa v ňom prechádzate, pripadáte si ako niekde na vidieku úplne mimo Dublinu, a pritom ste stále v meste...




Ale i tak sa na ňom dajú poznať zásahy človeka:


...okrem predmetov dekoratívnych a náladových...


...aj nejaké tie asfaltky (hlavne na okrajoch parku), ktoré nie sú také fotogenické ako cesta vodná :-)


...a oplotené stromy, aby ich zver neobhrýzala, niektoré vysádzané v dosť neprirodzených rovných radoch


Strieborný buk fotený za skorej jari


Veeeľmi skorej jari...:-) Tento drobček má asi tak päť centimetrov


...a tieto zasa za skorej jesene...




Ale tá najúžasnejšia vec na parku je zver. Jelenia, srnčia, danielia... Keď ich človek vidí prvý krát, naozaj si pripadá ako v lese mimo mesta....


...až kým sa k nim nepriblíži tak na šesť metrov a vidí na nich okrem neprirodzenej neplachosti aj precviknuté uši s visačkami ako družstevné kravky... :-)


Krásavec :-)



4 comments:

Lucia Bérešová said...

Keby si nenapisala, kde to je, bola by som schopna stavit sa o predne zuby, ze to je les niekde daleko od mesta... Krasne fotky. Inac - este nikoho nenapadlo odniest si nejaku zverinu domov?

ludmila said...

Asi tu neplatí slovenská nátura, že čo nie je priklincované, to berieme... :-) A jedlo je tu vzhľadom na pomer zárobku dosť lacné, a ešte k tomu zver tu majú spočítanú..:-)

Lukass said...

ej veru pekne fotocky. aj potocky.

ludmila said...

Vďaka, Luky :-)