Friday, March 12, 2010

Weekend in Catalonia 1

Víkend sa niesol v znamení špeciálnych chvíľ - predovšetkým, že som išla prvýkrát navštíviť Lucku do Katalánska, a videli sme sa po dosť dlhom čase. Pripila som si na to nevinne a nevedome poslednou tobolkou špeciálnej kávy (ja, čo inak ani kávu nepijem, len som si povedala - raz za čas, prečo nie), ktorú si Ignasi schovával na špeciálne príležitosti, pretože bola z limitovanej edície a už sa nevyrábala (mimochodom chutila normálne). Zvyšok víkendu sme sa na tom smiali... Milujem takéto irónie života, ktoré nás učia, čo už možno dávno vieme, že neexistujú špeciálne príležitosti, že každý deň nášho života je špeciálny... A keď sme už pri tom - nebola moja návšteva u Lucky špeciálnou príležitosťou hodnou špeciálnej kávy? :-) Jedna z prvých fotiek - kostolík za súmraku blízko miesta, kde Lucka učí Nekvalitné foto, ale ja som na miniatúry zaťažená :-) Po trase našej prechádzky - netradičný dom v nočnom osvetlení Barcelona - La Rambla: Chlapík to myslel vážne, skoro mi krk vykrútil :-) Po celej ulici sa tiahne trhovisko, kde okrem živých sôch nájdete rôzne suveníry, pohľadnice, kvety, a dokonca aj živé zvieratká, čo ma dosť prekvapilo minikorytnačky Úžasné vtáčie hniezda Odbočka z ulice do krytého Trhoviska s veľkým T - najrôznejšie jedlo - sladkosti, morské potvorky, ovocie, džúsy atakďalej atakďalej Kuriatka :-) Mňammmmmmmmm... Toľko rozkvitnutých kaktusov pokope som ešte nevidela "Aj tak budem požiarnikom!" Najkrajšia "živá socha" Don Quixote theme Coca Cola style :-)

2 comments:

Lukass said...

Ľudka, samozrejme že to je špeciálna príležitosť keď ty niekam prídeš - to je jasné. Takže ta káva bola v poriadku :-) Vyzerá, že si mala parádny výlet, len som sa dopočul o trošku problematickom konci :-D ale šak aj to sa stáva. šunafci prežijú :-D
nice one

ludmila said...

Vďaka Luky!! Máš pravdu, výlet bol super, aj káva (hlavne po tom, čo som sa dozvedela, že bola špeciálna :-))). A ten problematický koniec - keď už hovoríme o irónii života, väčšinou bolo krásne počasie, aj keď malo podľa predpovedí pršať, a hneď v utorok sa znovu vyjasnilo; len v pondelok, v deň môjho odletu, chumelica že by sa za ňu ani podtatranci hanbiť nemuseli... Ale ako vravíš, šunafci prežiju vždy! :-) Ich nejaka chumelica len tak nezastraší...:-)))