Monday, April 19, 2010

Corpus delicti

V prvom rade, toto nie sú moje fotky. Môj známy chcel fotiť konáre. Po chvíli sa však zapozeral dozadu poza stromy, lebo mu bolo čudné, čo tam ten chalan toľko pobehuje s tou tyčou. A potom mu došlo. Veď on kradne bicykel!!! Nakoniec naň zakričal: "Myslíš si, že robíš dobre?" A chalanisko nechal tyč tyčou a ufujazdil, akoby ho sto čertov naháňalo... Tentokrát sa zlodejom nestal. Mal šťastie, aj keď to on možno tak nebral, že bol na blízku fotograf, ktorého nevidel. "Cyklobiznis" v Dubline kvitne, ani by sa človek nenazdal, aj môj spolubývajúci cyklista keď raz zastavil na červenú na nefrekventovanej ceste, hneď ho obklopila tlupa chalanov, čo sa dožadovala jeho bicykla. Skoro som z nôh spadla, keď jeden večer prišiel domov s červeným napuchnutým lícom, lebo ho udreli kovovou tyčou do tváre. Už bola u nás aj polícia, aby s ním spísala správu. Bude preňho teraz bezpečnejšie cestovať aspoň mesiac autobusom. Je určite sto dôvodov, prečo to tí výrastkovia robia. Ostáva len dúfať, že vždy, keď sa o niečo také pokúsia, bude nablízku nejaký fotograf, polícia alebo hocikto či hocičo, čo im v tom, pre dobro obidvoch zúčasnených strán, zabráni...

2 comments:

Lucia Bérešová said...

ufff, tak to je sila! Ten by si zasluzil, aby ho niekto postrasil nielen verbalne. Mozno keby ho napomenula policia. Sila.

Unknown said...

Na nich asi platí presila... Keď je chalan sám, vystraší ho aj hlas, ktorý naňho zakričí, keď je ich dvadsať, dovoľujú si aj do polície, keď ju počtom prevyšujú. Pri tom incidente s mojím spolubývajúcim ich zastrašilo až keď ich obkľúčili policajné autá, dvaja policajti nezmohli nič..